Veel gestelde vragen

Heb jij twijfels over je deelname aan de ThuisbakkersDagen? Check dan hieronder de veelgestelde vragen met hun antwoorden.

Ik kan niet bakken

We hebben allemaal wel eens een misbaksel. Toch hebben de meeste Thuisbakkers wel een recept dat goed lukt, ook als je niet zo vaak bakt. Denk aan oma's appeltaart of een heerlijke kwarktaart bijvoorbeeld. Ben je toch meer van het op-eten en ga je meer voor de contacten in je buurt? Benader een of meerdere thuisbakker(s) in je buurt en vraag deze om samen mee te doen. Jij organiseert en enthousiasmeert potentiële deelnemers. De thuisbakker ontfermt zich over de baksel.

Ik sta niet op ThuisbakkersPunt vermeld als thuisbakker

Geen probleem, dit hoeft ook niet. Het mooie van de ThuisbakkersDagen is dat iedereen die graag bakt en dit wil delen met de buurt, mee kan doen. Je bent dus ook van harte welkom zonder dat je meteen aan een lidmaatschap vast zit. En ben je na de ThuisbakkersDagen toch enthousiast geworden, dan kan je je altijd nog aanmelden voor een vermelding op de website.

Ik weet niet of ik goed genoeg bakken kan

Je hoeft geen Heel Holland Bakt – winnaar in spe te zijn. Waar het om gaat, is dat je iets doet wat je leuk vindt, want dan straal je dat ook uit. Een goede tip: stel mensen in je omgeving de vraag: als ik dingen bak, kom jij dan op mijn activiteit? Als ze volmondig ja zeggen, ben je hoogstwaarschijnlijk goed genoeg. En bedenk dat jij als thuisbakker waarschijnlijk kritischer op je baksel bent dan degenen voor wie je bakt.

Ik weet niet waar ik moet beginnen

Daar helpen we je graag mee. Als je je aanmeldt, krijg je inloggegevens voor de website. Hier vind je allerlei handige tips, informatie en promotie materiaal voor het organiseren van activiteiten, waarmee je direct aan de slag kan.

Ik denk niet dat ik genoeg maken kan

Je hoeft niet perse groots te denken, dat bepaal je helemaal zelf. Stem het aantal deelnemers gerust af op wat voor jou haalbaar is. Je kan ook overwegen om andere Thuisbakkers in de buurt op te zoeken en samen mee te doen. Dat is niet alleen heel gezellig, maar ook goed voor je netwerk.

Ik heb te weinig ruimte in huis

Vraag of je de veiling, workshop of high tea kan houden op een bijzondere locatie. Bijvoorbeeld bij jouw lokale kapper, een verzorgingshuis, buurtcentrum, voetbalkantine, bibliotheek, Door je activiteit in samenwerking met deze locatie te doen, heb je kans op extra reclame.

Hoe maak ik mijn activiteit corona-proof?

Daar helpen we je graag mee. Als je je aanmeldt, krijg je inloggegevens voor de website. Hier vind je allerlei handige tips en informatie. 

Heb je nog meer vragen?

E-mail dan naar info@ThuisbakkersPunt.nl. Wij helpen je graag op weg!