Stappenplan voor het organiseren van een workshop.

Een leuke manier om jezelf als thuisbakker op de kaart te zetten is het geven van een workshop aan mensen uit je buurt. Voor jezelf is het een mooie kans om je kennis te delen en voor je deelnemers is het een gezellige activiteit. Iedereen gaat bovendien naar huis met iets lekkers en enthousiaste verhalen over jou en dat is natuurlijk fantastische reclame!

 

Ben jij van plan om een workshop te organiseren in het kader van de ThuisbakkersDagen?

We delen graag enkele nuttige tips met je.

 

1. Begin bij jezelf. Bedenk een activiteit die echt past bij jou en waar je enthousiast van wordt. Bak je bijvoorbeeld graag veganistisch, met biologische producten of koolhydraatarme producten? Of ligt je specialiteit bij klein gebak (of high tea), bonbons of themataarten van fondant? Laat dit dan terugkomen in je workshop. Want als jij enthousiast bent, dan straal je dit uit naar je deelnemers!

2. Zorg tijdens de workshop voor een goede sfeer en verzorg je gasten goed, dan willen ze vaker bij je terugkomen

3. Bedenk wie je wilt uitnodigen en hoeveel. Houd ook rekening met de leeftijdscategorie van je beoogde deelnemers en stem je activiteit hierop af.

4. Bedenk hoe je je deelnemers gaat uitnodigen. Hier vind je o.a. een flyer, een persbericht en een poster die je kan gebruiken om je workshop te promoten. Gebruik op je social media de #thuisbakkersdagen. Uiteraard is de keus van je promotie afhankelijk van je doelgroep. 

5. Zorg dat je geen verlies lijdt aan deze activiteit door van te voren te berekenen wat het je gaat kosten. Een hulp bij het bepalen van de kostprijs kun je hier vinden.

6. Keep it simple. Bedenk een activiteit die goed voor te bereiden is en die een deelnemer zonder ervaring goed kan doen. 

7. Een goede voorbereiding en bakplanning zijn essentieel om de activiteit soepel te laten verlopen, zonder vervelende verrassingen. 

8. Zorg voor voldoende (bak)materiaal / bestek voor de deelnemers. Leen desnoods iets van je buren of vraag deelnemers zelf bepaalde attributen mee te nemen

9. Heb plezier! Dit is het allerbelangrijkste. Hoe gaaf is het dan je anderen iets kan leren en iets van jezelf mag delen, dus geniet!