"Als jij van bakken houdt, is Baknieuws dé plek om inspiratie op te doen"

advertorial

Eind 2017 werd Baknieuws opgericht - een online inspiratiebron voor bakliefhebbers. "Wat mij opviel is dat er zó ontzettend veel foodblogs en websites zijn met recepten, tips en trends dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar een online platform die het leukste en lekkerste verzamelt, puur op het gebied van bakken, die was er nog niet. En daarnaast ben ik zelf gek op bakken en schrijven. Om die redenen vond ik het een top idee om van start te gaan met de website www.baknieuws.nl ", vertelt Gertrude Snoei, de eigenaar van Baknieuws.

Ze vindt het leuk om haar lezers te inspireren: "Ik spot baktrends, blijf op de hoogte van nieuwtjes en zoek allerlei informatie om inspiratie op te doen voor mensen die gek zijn op bakken. Ook interview ik bijvoorbeeld deelnemers van Heel Holland Bakt of bezoek hotspots met heerlijke lekkernijen. Kortom: als jij van bakken houdt is Baknieuws dé plek om inspiratie op te doen."

Genietmomentje

De slogan van Baknieuws is: creëer je eigen genietmomentje. "Bakken is een moment voor jezelf. Heerlijk in de keuken, samen met je favoriete bezigheid. Daarnaast creëer je tijdens het bakken weer een nieuw genietmomentje. In dit drukke leven is bakken echt een heerlijke hobby om even tot rust te komen. Jezelf lekker laten gaan in de keuken, creatief bezig zijn en in die flow blijven. Het werkt ook hartstikke mindfull." De slogan kun je volgens haar toepassen op je hele leven. "Het is belangrijk om regelmatig te kiezen voor me-time en voldoende genietmomentjes te creëren!"

Social media

Baknieuws is met name actief op Instagram. "Het leuke is om te merken dat mensen enthousiast worden van je artikelen en de foto´s die je deelt en er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Momenteel zijn de dripcake en cookiecake erg populair. Deze en meer onderwerpen kun je vinden via de zoekfunctie rechts bovenin de website. Wil je elke dag inspiratie op het gebied van bakken? Volg dan Baknieuws op Instagram, daar krijg je afbeeldingen te zien van prachtige en lekkere baksels. Ik start bijna elke ochtend met het delen van een mooie taart, cake of ander baksel. Van volgers hoor ik dat het zien van deze plaatjes een heerlijk begin van de dag is!"

Wist je dat Baknieuws helpt zoeken naar thuisbakkers