Doelstellingen

ThuisbakkersPunt is een initiatief met 3 doelstellingen:

1. VerzamelPunt
Thuisbakkers uit heel Nederland makkelijk te laten vinden door buurtbewoners die zin hebben in handgemaakt brood /gebak, voor meer verbondenheid in de buurt.

2. InformatiePunt
Een landelijk platform voor lokale thuisbakkers. 

3. SteunPunt
Het steunen van lokale thuisbakkers wereldwijd door microkrediet. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten en zo in hun eigen levensonderhoud  voorzien. 


Stichting ThuisbakkersPunt

Het idee voor ThuisbakkersPunt is na een verhuizing van een thuisbakker ontstaan. Lees hier meer over hoe het allemaal begon. Op 22 maart 2019 is stichting ThuisbakkersPunt opgericht. We zijn bekend bij de Kamer van Koophandel onder nr 74351745. ThuisbakkersPunt draait op een team van vrijwilligers. Zo ook het bestuur, te zien op de foto hieronder. De samenstelling van het bestuur bestaat sinds 1 januari 2021 uit: Petra Schoute, Geraldine van Doorn, Sanne Alblas en Carla van der Weijde-Spithoff. Hieronder stellen we ons even voor:

 

Voorzitter

Sanne Alblas, voorzitter van ThuisbakkersPunt; als enthousiaste thuisbakker bak ik teveel om zelf op te kunnen eten, en wil ik graag anderen blij maken met mijn gebak en daarmee nieuwe contacten in de buurt opdoen. Daarom heb ik samen met onze enthousiaste vrijwilligers ThuisbakkersPunt opgericht; een platform voor thuisbakkers die iets willen betekenen voor hun buurt & voor de wereld. Ik vind het te gek om met andere thuisbakkers in contact te komen, me te laten inspireren door hen, en ondertussen nieuwe contacten in de buurt laten proeven van mijn specialiteiten!

PR & Communicatie

Ik ben Carla van der Weijde, en ik woon met mijn man in Almelo. Ik heb hier ook mijn thuisbakkerij Baked by Carla. Ik maak voornamelijk gepersonaliseerde taarten met ganache of botercrème, maar de laatste tijd zijn macarons en kleine lekkernijen favoriet.
Binnen het bestuur van het ThuisbakkerPunt houd ik mij voornamelijk bezig met het schrijven van artikelen. Dit doe ik het liefst samen met andere vrijwilligers en met onderwerpen die we allemaal herkennen, zoals HACCP, KVK, belastingen, prijs berekenen, etc.  ThuisbakkersPunt is namelijk naast sociale stichting en vindplaats ook een informatiepunt. Verder vind ik het leuk om plannen uit te werken voor marketing en PR, zodat we meer thuisbakkers en klanten kunnen bereiken. 
Heb jij een goed idee voor een artikel of wil je graag jouw specialisme delen, dan maak ik graag kennis met je!

Penningmeester

Geraldine van Doorn, penningmeester bij ThuisbakkersPunt. In 2010 begon ik, als uitprobeersel, met het bakken van biologische en allergeenvriendelijke taarten. Dat uitproberen is uitgegroeid tot een eenvrouwszaak waar ik fulltime in en aan werk. Via de social media kwam in contact met ThuisbakkersPunt. Van vrijwillig meewerken aan ThuisbakkersPunt ben ik nu verantwoordelijk voor de financiën van ThuisbakkersPunt.
Ik hoop ieder jaar een grote cheque aan Bake for Life te doneren. Want zij zijn ons "sociale doel" waar de helft van de contributie naar toegaat.

Social Media

Hi, ik ben Irene de Vries en ik woon met mijn man en 3 kinderen in Den Haag. Ik heb hier
een thuisbakkerij, genaamd Irene's HomeBakery. Bakken doe ik met liefde en passie en ik ben echt begonnen met bakken toen ik moeder werd. Elk jaar maak ik voor mijn kinderen een themataart. Uiteindelijk besloot ik in 2021 van mijn hobby mijn werk te maken en schreef ik me in bij de KvK. Ik specialiseer me in koolhydraatarm bakken. Een leuke uitdaging!
In december 2021 meldde ik me aan bij ThuisbakkersPunt en sinds 1 juni 2022 ben ik lid
van het bestuur en hou ik me bezig met de Sociale Media. Ik vind het super leuk om nieuwe
thuisbakkers te leren kennen en te ontmoeten.

Events

Ik ben Petra Schoute en al jaren aan het bakken voor vrienden en familie Sinds 2016 bak ik actief op bestelling. Om die reden heb ik mij aangemeld bij ThuisbakkersPunt. Ik ben gelijk vrijwilliger geworden, om zo meer contacten op te doen met mensen  die de zelfde hobby/passie hebben, namelijk: bakken voor mensen in de buurt en het sociale aspect achter ThuisbakkersPunt, een goed doel steunen (in ons geval Bake for Life.)

Sinds ThuisbakkersPunt een stichting is zit ik in het bestuur en hou me voornamelijk bezig met de organisatie van evenementen voor thuisbakkers van ThuisbakkersPunt, Daarnaast houd ik me bezig  met de vrijwilligers die ons op fantastische manier ondersteunen.


Jaarverslagen

Download hier ons jaarverslag

Jaarverslag 2021
PDF – 181,9 KB
Jaarverslag 2020
PDF – 67,0 KB
Jaarverslag 2019
PDF – 148,9 KB