Doelstellingen

ThuisbakkersPunt is een initiatief met 3 doelstellingen:

1. VerzamelPunt
Thuisbakkers uit heel Nederland makkelijk te laten vinden door buurtbewoners die zin hebben in handgemaakt brood /gebak, voor meer verbondenheid in de buurt.

2. InformatiePunt
Een landelijk platform voor lokale thuisbakkers. 

3. SteunPunt
Het steunen van lokale thuisbakkers wereldwijd door microkrediet. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten en zo in hun eigen levensonderhoud  voorzien. 


Stichting ThuisbakkersPunt

Het idee voor ThuisbakkersPunt is na een verhuizing van een thuisbakker ontstaan. Lees hier meer over hoe het allemaal begon. Op 22 maart 2019 is stichting ThuisbakkersPunt opgericht. We zijn bekend bij de Kamer van Koophandel onder nr 74351745. ThuisbakkersPunt draait op een team van vrijwilligers. Zo ook het bestuur, te zien op de foto hieronder. De samenstelling van het bestuur bestaat op dit moment uit: Petra Schoute, Geraldine van Doorn, Ramona Kuijpers, Sanne Alblas en Carla van der Weijde-Spithoff. Hieronder stellen we ons even voor:

 

Voorzitter

Sanne Alblas, voorzitter van ThuisbakkersPunt; als enthousiaste thuisbakker bak ik teveel om zelf op te kunnen eten, en wil ik graag anderen blij maken met mijn gebak en daarmee nieuwe contacten in de buurt opdoen. Daarom heb ik samen met onze enthousiaste vrijwilligers ThuisbakkersPunt opgericht; een platform voor thuisbakkers die iets willen betekenen voor hun buurt & voor de wereld. Ik vind het te gek om met andere thuisbakkers in contact te komen, me te laten inspireren door hen, en ondertussen nieuwe contacten in de buurt laten proeven van mijn specialiteiten!

Communicatie

Ik ben Carla van der Weijde, en ik woon met mijn man in Almelo. Ik heb hier ook mijn thuisbakkerij Baked by Carla. Ik maak voornamelijk gepersonaliseerde taarten met ganache of botercrème, maar de laatste tijd zijn macarons en kleine lekkernijen favoriet.
Binnen het bestuur van het ThuisbakkerPunt houd ik mij voornamelijk bezig met het schrijven van artikelen. Dit doe ik het liefst samen met andere vrijwilligers en met onderwerpen die we allemaal herkennen, zoals HACCP, KVK, belastingen, prijs berekenen, etc.  ThuisbakkersPunt is namelijk naast sociale stichting en vindplaats ook een informatiepunt. Verder vind ik het leuk om plannen uit te werken voor marketing en PR, zodat we meer thuisbakkers en klanten kunnen bereiken. 
Heb jij een goed idee voor een artikel of wil je graag jouw specialisme delen, dan maak ik graag kennis met je!

Penningmeester

Geraldine van Doorn, penningmeester bij ThuisbakkersPunt. In 2010 begon ik, als uitprobeersel, met het bakken van biologische en allergeenvriendelijke taarten. Dat uitproberen is uitgegroeid tot een eenvrouwszaak waar ik fulltime in en aan werk. Via de social media kwam in contact met ThuisbakkersPunt. Van vrijwillig meewerken aan ThuisbakkersPunt ben ik nu verantwoordelijk voor de financiën van ThuisbakkersPunt.
Ik hoop ieder jaar een grote cheque aan Bake for Life te doneren. Want zij zijn ons "sociale doel" waar de helft van de contributie naar toegaat.

Events

Ik ben Petra Schoute en al jaren aan het bakken voor vrienden en familie Sinds 2016 bak ik actief op bestelling. Om die reden heb ik mij aangemeld bij ThuisbakkersPunt. Ik ben gelijk vrijwilliger geworden, om zo meer contacten op te doen met mensen  die de zelfde hobby/passie hebben, namelijk: bakken voor mensen in de buurt en het sociale aspect achter ThuisbakkersPunt, een goed doel steunen (in ons geval Bake for Life.)

Sinds ThuisbakkersPunt een stichting is zit ik in het bestuur en hou me voornamelijk bezig met de organisatie van evenementen voor thuisbakkers van ThuisbakkersPunt, Daarnaast houd ik me bezig  met de vrijwilligers die ons op fantastische manier ondersteunen.

Algemeen Lid

Mijn naam is Ramona Kuijpers. Toen ik als thuisbakker de spannende sprong had gewaagd om me in te schrijven bij de KVK wilde ik ook graag iets maatschappelijks doen. Thuisbakkerspunt kwam op m’n pad en heb me meteen ingeschreven. Zo fijn om samen met andere thuisbakkers een steentje bij te dragen. Sinds 2023 ben ik ook onderdeel van het bestuur en verwelkom ik de nieuwe leden. Een fijne club om bij te horen! Met mijn eigen bedrijf Soulcake maak ik verjaardagstaarten met lokale en biologische ingrediënten. Ik hou van echte smaken dus vermijd zoveel mogelijk kleurstoffen en e-nummers. Soms een ware uitdaging maar je wordt er wel inventief van! Hopelijk zien we elkaar een keer op een event van Thuisbakkerspunt!


Jaarverslagen

Download hier ons jaarverslag

Jaarverslag 2021
PDF – 181,9 KB
Jaarverslag 2020
PDF – 67,0 KB
Jaarverslag 2019
PDF – 148,9 KB