Workshop food fotografie

Op een herfstachtige zaterdag in oktober vond de workshop food-fotografie en styling plaats, georganiseerd door ThuisbakkersPunt, speciaal voor hobbybakkers en thuisbakkers. Onder begeleiding van een ervaren fotograaf  kwam de basis van onder andere styling, licht en compositie, achtergronden met gebruik van je eigen camera of telefoon aan bod. 

Acht enthousiaste Thuisbakkers reisden af naar het mooie dorp Hoogblokland, gelegen in de Alblasserwaard ten noorden van Gorinchem. Hoewel het landelijke dorpsgezicht zelf al een perfect plaatje was, kwamen wij voor mooie foto's van onze broden, taarten en koekjes. 

In Hoogblokland huist namelijk sinds kort de studio van professioneel fotografe Natalja van Zijp. Onze Thuisbakker Petra heeft een nauwe samenwerking met Van Zijp fotografie en heeft de samenwerking uitgebreid met het organiseren van deze workshop. 

Mooie foto's met je eigen telefoon

Nadat iedereen gesetteld was met een kopje koffie of thee, begon de workshop met uitleg over fotograferen met telefoon of camera, hoe je kunt spelen met licht en schaduw en het verschil tussen fotograferen van bovenaf (flatlay) of met vooraanzicht (backdrop). 

We kregen ter inspiratie wat voorbeeldfoto's te zien en er was tijd om vragen te stellen. Daarna zochten we een plekje in de studio en konden ons creatief uitleven met de aanwezige achtergronden en materialen (props) in allerlei kleuren en patronen. De meesten hadden ook zelf kommetjes, servies, eetbare bloemetjes, takjes of taartplankjes meegenomen.

Ontmoeting en gezelligheid

Iedereen bewoog vrij door de ruimte en hielp elkaar om de mooiste foto's te maken. Bijvoorbeeld door elkaars baksels te fotograferen met verschillende apparatuur, gebruik te maken van elkaar plekjes en meedenken bij het creëeren van een mooie compositie. De sfeer was ontspannen en gezellig. Daarbij kregen we goede tips van Natalja. 

 

We eindigden met koffie of thee en natuurlijk proeven van elkaars baksels. Ondertussen kregen we tips over het gebruik van de app Lightroom, waarmee foto's bewerkt en opgeslagen kunnen worden. Daarmee sloten we deze geslaagde middag af, met dank voor de gastvrijheid van Natalja van Van Zijp fotografie. 

Het resultaat moet je zíen!

Ook meedoen aan een workshop?

Wil jij binnenkort ook meedoen aan een workshop? Houdt dan onze socials en website in de gaten. Of mail, dan houden we je op de hoogte!