Mooie verhalen door persoonlijk gebak

Via de website van ThuisbakkersPunt komen bestellingen van buurtgenoten terecht bij thuisbakkers. Iedere bestelling heeft zijn eigen verhaal, elke taart zijn eigen reden. ThuisbakkersPunt is sociaal voor de buurt en de wereld, dus brengen wij graag de mooie verhalen van dat gebak in beeld. Proef mee met oma Fien uit Etten die voor elk kleinskind een persoonlijke taart besteld. Geniet van de 7jarige Elise uit Wijnjewoude die tóch iets anders dan een unicorntaart koos! 

De leukste oma Fien, 10 kleinkinderen en ieder een persoonlijke taart

Oma Fien woont in Etten (Gld). Deze leuke oma bestelt voor elk kleinkind ieder jaar een taart bij thuisbakker Romaike. Ze heeft tien kleinkinderen dus dat zijn nogal wat taarten! Het is een oma die alles voor haar kleinkinderen over heeft en het erg leuk vind om ze allemaal een taart te geven. Romaike vertelt: "Het is een lieve vrouw met een hart van goud, ze staat voor iedereen klaar." 

De draai van de thuisbakker & de wens van het kleinkind

Voor elk kleinkind wil ze graag een fondant kindertaart, iedere keer in een ander thema. "Ik mag er zelf mijn eigen draai aan geven en ik begin met een ontwerp op papier. Deze bespreken wij, waarna oma Fien akkoord geeft. Dit keer is het een roze taart geworden voor Mavis! Het bijzondere van taarten maken is een lach te krijgen van het gezicht van de jarige. Vooral bij kinderen is dit erg leuk. om te zien, zij steken niet onder stoelen of banken dat ze blij, verrast of onder de indruk zijn!" 

De favoriete drol-emoji van Elise (7 jaar)

Elise Drent woont samen met haar zusje en haar ouders in Wijnjewoude (Fr). Elise werd 7 jaar en daarom is haar moeder naar Ypie gestapt om een taart te laten maken. De opdracht bestond uit het bakken van slagroomtaart voor ongeveer 30 personen. Dit is, na overleg, opgesplitst in twee taarten: een thema taart voor 20 personen en een slagroomtaart voor 12 personen. 

Opdracht voor de thuisbakker

Voorheen hebben de ouders van Elise vaak fondant-taarten besteld. Dit keer werd voor een slagroomtaart gekozen, om eens iets anders te kunnen presenteren aan de familie die op verjaardagsvisite zou komen.  In eerste instantie werd gevraagd om een slagroomtaart met Unicorn-thema. Toen Ypie even bij hen op bezoek ging om het één en ander te bespreken, vertelde Elise dat ze eigenlijk dolgraag een Emoji taart wilde. Haar favoriete emoji's zijn de lachende emoji met traantjes en de drol emoji. Dus dat werdt de opdracht voor thuisbakker Ypie!

Slagroom, aardbeien maar beslist geen nootjes

Ypie legt uit: "De lachende emoji is gemaakt van fondant en het gezicht is getekend met eetbare pen. De traantjes zijn eetbare blauwe pasta.
De bruine drol emoji heb ik uitgeprobeerd met meringue. Na twee keer uitproberen kwam het gewenste resultaat: witte meringue en een laagje chocolade. Beide taarten zijn gevuld met een variatie van aardbeien en room. Omdat Elise niet van nootjes houdt zijn de taarten aan de zijkant bekleed met chocolade." 

Lieve verhalen van mooie taarten. Heb jij ook een mooi taart-verhaal dat je wil delen? Mail dan naar info@ThuisbakkersPunt.nl