Taart en gebak bestellen bij hobbybakker

Taart bestellen, gebak laten maken, thuisgebakken brood bestellen bij een thuisbakker in jouw buurt, dát is wat we met ThuisbakkersPunt voor ogen hebben. Op onze site vind je allerlei thuisbakkers die graag voor jou klaar staan, omdat bakken hun lust en hun leven is én zij met hun hobby anderen blij willen maken. 
Heb je nog niet eerder bij een thuisbakker besteld? Lees dan snel verder. Hier vertellen we de voordelen, 5 zaken waar je aan moet denken, hoe je bestelt via ThuisbakkersPunt zonder dat ThuisbakkersPunt hiervoor geld krijgt, én welke activiteiten ThuisbakkersPunt organiseert zodat jij kan kennismaken met een thuisbakker in jouw buurt. 

Voordelen van bestellen bij een lokale thuisbakker

Thuisbakkers vind je in alle windstreken en in alle soorten en maten.  Dat betekent dat er altijd wel iemand is die precies aan jouw bakwensen kan voldoen! Qua uiterlijk kan je denken aan themataarten of een verjaardagstaart in de vorm die past bij de jarige. Qua ingrediënten kun je ook je voorwaardes doorgeven. Denk aan biologisch, glutenvrij of iets anders onder onze noemer allergeenvriendelijk. 

De thuisbakkers zijn veelal hobbybakkers die na vele uitprobeer baksels zijn doorgegroeid tot het vertrouwen dat zij het aandurven op bestelling te bakken. Met liefde maken zij taart, brood of gebak. Soms zelfs met extra bijzondere ingrediënten; uit eigen moestuin of via een familierecept. 

Doordat je de thuisbakkers overal vinden kan, vind je ook heerlijkheden die je niet in de supermarkt vindt, denk aan streekbijzonderheden of  cultuurgerechten. 

Het allermooiste is dat je door te bestellen bij een thuisbakker van ThuisbakkersPunt  in je buurt, lokaal bestelt, maar ook sociaal bent voor de buurt en de wereld

 

Wanneer bestel je bij een thuisbakker?

Met taart is elke dag een feest. Daarom worden bijzondere gebeurtenissen altijd gekenmerkt door brood en banket. Het hele jaar rond zijn er periodes die gekenmerkt worden door gebak: op 14 februari hartjestaart voor Valentijn, op 27 april oranje soezen en tompoucen voor Koningsdag in april of mei hazenbroodjes voor Pasen, in mei aardbeientaart voor moederdag, in de week van 5 december speculaas en kruidnotentaart voor Sinterklaas, en 25 en 26 december Koekjeskerstboom, koekhuisje, rendiertaart of kerstmantaart voor de kerst

 

Naast de landelijke feestdagen heeft ieder zijn eigen feestmomenten. Denk aan; slagen voor een schoolexamen of rijexamen, een verjaardag, bruiloft of jubileum. En wat is er dan leuker om op zo'n dag een gepersonaliseerd gebak, taart of ander lekkers te regelen. En hiermee het feestvarken en/of de gasten te verrassen! Kijk maar eens op onze pagina met themataarten ter inspiratie. 

 

Bij ThuisbakkersPunt houden we van deze dagen. Omdat deze dagen de uitgelezen kans zijn om in contact met de buurt te komen. We leven mee met onze buren en verhogen de feestvreugde door onze heerlijkheden te laten bestellen. Lees maar eens de verhalen achter het gebak dat bij ons besteld wordt. 

5 zaken waar je aan moet denken bij bestellen

  1. Bestel op tijd! Jij weet wanneer jij gebak wilt eten dus zorg dat je ruim op tijd besteld. Zo geef je de thuisbakker de tijd om voorbereidingen te treffen.
  2. Wees duidelijk in wat je precies wilt! Een thuisbakker kan vaak heel veel kanten op. Denk na over de vorm, grootte, smaak, eetwensen en allergieën
  3. Maak goede afspraken over annuleren van de bestelling! Hoe lang van te voren kun je kosteloos annuleren en wat gebeurt er als de thuisbakker onverhoopt niet kan leveren? 
  4. Laat je informeren door de thuisbakker! Hoe bewaar je bijv. de bestelling zodat deze zo lang mogelijk goed blijft?
  5. Stel de verwachtingen gelijk! Wanneer kom jij de bestelling afhalen óf komt de thuisbakker de bestelling brengen? 
  6. Bonustip! Voor het maken van heldere afspraken hebben we deze gratis checklist klant thuisbakker gemaakt. Doe er je voordeel mee!

Hygiëne bij gebak laten maken

Hoe weet ik of mijn bakkende buur hygiënisch werkt? Dat is een vraag die we weleens voorbij zien komen, en waar we een helder antwoord op kunnen geven. Iedere thuisbakker is verantwoordelijk voor de hygiëne in de eigen thuisbakkerij. Geen enkele thuisbakker wil mensen die ziek worden van zijn/haar gebak en werkt dus met verse producten in een schone keuken. Heb jij als klant twijfels? Vraag dan gewoon of je langs mag komen om een kijkje in de keuken te nemen, en oordeel zelf. 

Bestellen via ThuisbakkersPunt, hoe doe je dat?

In heel Nederland zijn thuisbakkers te vinden. Op de website van ThuisbakkersPunt vind je een overzicht van allemaal thuisbakkers die graag voor jou willen bakken. Per provincie, en vervolgens gesorteerd op plaatsnaam, vind je de thuisbakkers.

  • Klik op 'bakkers in de buurt'
  • Bekijk hun thuisbakkersprofiel,
  • Klik op de linkjes naar hun social media en/of website om je meer te verdiepen,
  • En neem via de contactgegevens van de thuisbakkers contact op. Je vind hun gegevens op de site.  

Financieel; geen strijkstok van ThuisbakkersPunt

Thuisbakkers betalen voor het hebben van een profiel op onze site €15,- per jaar, de helft hiervan spaart ThuisbakkersPunt op, en doneren we eens per jaar aan Bake for Life. Daarmee zijn onze bakkers sociaal voor de buurt én de wereld! 

Wanneer jij een thuisbakker in jouw buurt vindt op onze site, kun je rechtstreeks met deze thuisbakker contact opnemen. Je bestelling kun je via de contactgegevens voorleggen aan de thuisbakker. Jij óf de thuisbakker hoeven hiervoor geen commissie of andere manier van financiele bijdrage te betalen aan ThuisbakkersPunt. De thuisbakker bepaald de prijs, ThuisbakkersPunt staat hier buiten.  

bestellen bij thuisbakker

Activiteiten om bij een thuisbakker te gaan proeven

ThuisbakkersPunt organiseert door het jaar heen een aantal activiteiten om kennis te maken met een thuisbakker in de buurt. We enthousiasmeren thuisbakkers om te bakken voor mensen uit de buurt:

ThuisbakkersDagen

Ieder eerste volle weekend van november hebben we de ThuisbakkersDagen. Waarbij de bakkers open huis houden en de buurt laten proeven van hun gebak. Een ultieme gelegenheid om een kijkje in de keuken te nemen! 

Benefietbakactie

Door het jaar heen organiseren onze thuisbakkers Benefietbakacties in soorten en maten, om extra geld in te zamelen voor ons goede doel: Bake for Life. Dit zijn vaak mooie kansen om eens te proeven van wat een thuisbakker in jouw omgeving in zijn/haar mars heeft. Lees hier de mooie verhalen van de benefiet bakacties


Blijf op de hoogte door ons te liken op facebook en insta, voor alle activiteiten. 

thuisbakker hobbybakker activiteiten