Hoe het allemaal begon. Van een idee tot officiële Stichting in een half jaar tijd. Zo snel kan het lopen als de juiste mensen elkaar weten te vinden. Lees hier het verhaal van het ontstaan van ThuisbakkersPunt. 

Het begon allemaal met de verhuizing van één thuisbakker in 2018, die teveel bakte om met het eigen gezin op te eten. Sanne Alblas zou graag voor mensen in de buurt gaan bakken om op die manier met haar bakhobby aan de slag te zijn én nieuwe buren te leren kennen. Het internet is tegenwoordig een makkelijk instrument om op zo'n manier in contact te komen met mensen die op zoek zijn naar brood, gebak of chocola. Maar na wat speuren bleek er geen website te zijn waarop deze thuisbakker zichzelf kon presenteren aan de buurt, en zichzelf daarmee vindbaar kon maken. Toen borrelde het idee op.... 'Wat als ik zelf zo'n website start, waardoor thuisbakkers zichzelf kunnen laten vinden?'

video lokale pers over oprichting ThuisbakkersPunt

Van idee tot realisatie: ThuisbakkersPunt is sociaal

Na een paar oproepjes op social media bleek er veel interesse door het hele land. Graag wilden andere thuisbakkers ook vindbaar zijn in een landelijk overzicht. Zo kon de bouw van de website starten, maar ook de gedachte er achter is in deze tijd gevormd: ThuisbakkersPunt moet sociaal zijn! Niet puur een commerciële plek waar klanten hun thuisbakker vinden, maar juist stimuleren ontmoetingen rondom het gebak te creëren en ook de kleine bijdrage van de thuisbakkers om zichtbaar te zijn op de site te delen met (thuis)bakkers in de wereld die het minder dan ons hebben.

De website van ThuisbakkersPunt gelanceerd

3 maart 2019 is de website ThuisbakkersPunt live gegaan tijdens een openingsfeestje bij - en gesponsord door - BBrood Amsterdam. Hierbij waren verschillende thuisbakkers met zelfgemaakte taart aanwezig en ook een afvaardiging van Bake for Life. Als hoogtepunt werd een taart aangesneden als symbool dat de website live is. De middag liep uit op een gezellige high-tea waarin veel werd gesproken over bakken, ThuisbakkersPunt en de organisatie Bake for Life.

 

Bij de Notaris

Op vrijdag 22 maart 2019 zijn Sanne en Barend bij de notaris geweest, voor het zetten van een handtekening onder de akte met de statuten. Na opbouwende woorden van de notaris is het doel van ThuisbakkersPunt vastgesteld:

1. Het doel van de stichting is: het creëren van lokale verbondenheid tussen thuisbakkers en hun buurt enerzijds en ondersteuning van bakkers in ontwikkelingslanden anderzijds.

2. De stichting heeft ook tot doel het verrichten van alle verdere handelingen, die met het hiervoor genoemde doel in de ruimste zin verband houden of daarvoor bevorderlijk kunnen zijn.

3. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

  • Thuisbakkers uit heel Nederland voor buurtbewoners gemakkelijk vindbaar te maken, onder andere door het exploiteren van een website;
  • Een landelijk platform te zijn voor lokale thuisbakkers;
  • Het financieel steunen van lokale bakkers wereldwijd.

4. De stichting heeft geen winstoogmerk

 

We zijn bekend bij de kamer van koophandel onder nr. 74351745 

Stichtingsbestuur

In een paar maanden na de oprichting is het bestuur gevormd; allemaal aangesloten thuisbakkers die zich graag achter de schermen wilden inzetten voor de sociale doelstellingen. Ieder met zn eigen specialisme qua bakken en qua bestuurs-skills. 
Lees hier meer over de beweegredenen van de bestuursleden

En toen verder..

Vanaf het jaar 2019 zijn er jaarverslagen geschreven, en lekker leesbare artikeltjes die je kun terugvinden in ons nieuwsoverzicht.  Er zijn bijv. mooie initiatieven georganiseerd zoals de ThuisbakkersDagen, Benefiet-bakactie, workshops voor thuisbakkers en natuurlijk de jaarlijkse cheque uitreiking aan Bake for life. Daar kun je zien hoe het ThuisbakkersPunt verder is vergaan. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons via social media:  facebook en insta.