Deel en Win actie valt in de smaak!

ThuisbakkersPunt organiseerde onlangs een deel en win actie op Facebook. Sandra Valk uit Hoogvliet bleek de gelukkige winnares van een thuis gebakken appeltaart. Deze taart is op maandag 7 januari uitgereikt, niet aan Sandra, maar aan de oudere bewoners van haar flat, aan wie zij de taart wilde schenken. Als een mooi gebaar in een tijd van vereenzaming.

Verbondenheid in de buurt door taart

In de gemeenschappelijk huiskamer aan de Othelloweg heerst en verraste sfeer wanneer Sanne Alblas namens ThuisbakkersPunt de taart komt brengen. Na een voorstelronde vertelt Sanne hoe ze via ThuisbakkersPunt in Hoogvliet terecht is gekomen. Ook vertelt ze waarom flatbewoonster Sandra als winnares is aangewezen, omdat zij aangegeven had de taart te willen delen met de ouderen uit haar flat. Dit past perfect binnen de visie van ThuisbakkersPunt, en daarom is zij als winnares aangewezen.

'Vroeger bakte ik wekelijks koekjes' 

De aanwezige ouderen zijn erg enthousiast bij het horen van dit verhaal, en worden nog enthousiaster  wanneer de appeltaart op tafel komt. “Zo lekker krijg je ze niet vaak, het ziet er prachtig uit, is goed gevuld en smaakt heerlijk.” Het eten van de taart maakt de tongen los, er wordt spontaan verteld over het eigen bakverleden. De een vertelt dat ze wekelijks koekjes bakte. De ander vertelt laatst nog een tulband voor de kerst te hebben gemaakt, waarvan de overige aanwezigen graag hadden willen proeven, maar dit er niet van gekomen is omdat de taart binnen 1 dag op was. Zo ontstaat er een gemoedelijke sfeer.

Zelfs de thuiszorg was blij 

De overgebleven appeltaart is later uitgedeeld aan bewoners van de flat die niet zo regelmatig in de huiskamer kunnen komen. Sandra vertelt: “Twee bewoonsters die net thuis uit het ziekenhuis zijn gekomen, vanwege uitdroging, hebben genoten van de appeltaart. Ook de thuiszorgmedewerkers die bij sommigen komen, waren zeer blij met de actie en bedanken ThuisbakkersPunt voor dit initiatief, echt top!”