Bak mee voor het goede doel! 

Met de Benefiet Bak-Actie zamelen thuisbakkers geld in voor Bake for life. Met dit geld krijgen kansarme mensen in Oeganda een opleiding tot bakker, waarmee zij een bestaan kunnen opbouwen. Zo zijn we (thuis)bakkers voor bakkers! Lees hier hoe je jouw baktalent kan inzetten voor dit goede doel! 

Bak mee voor Bake for Life

ThuisbakkersPunt doneert jaarlijks de helft van de bijdrage van alle thuisbakkers op de site aan Bake for life. Met dit geld krijgen kansarme mensen in Oeganda een opleiding tot bakker, waarmee zij in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Zo zijn we (thuis)bakkers voor bakkers! 

Eén keer per jaar overhandigen wij op feestelijke wijze een cheque aan Bake for Life.  Natuurlijk hopen we op een mooi bedrag en dagen daarom iedereen die het leuk vindt uit, om mee te doen met een benefietbak-actie, om het jaarlijkse geldbedrag zo hoog mogelijk te maken! 

Benefiet bak-actie, zo doe je mee:

bakken voor goed doel

Stap 1. Bak

Bak taart, gebak of brood. Maak iets van marsepein of chocola. Kortom, zet je thuisbakkerstalent aan de slag en maak wat lekkers. De keus is aan jou! Laat je inspireren door de bakkers die je voorgingen.

verkoop gebak

Stap 2 a. Verkoop

Het is natuurlijk het leukst om een groepje gebaksliefhebbers bijeen te brengen, thuis of op je werk, die verzot zijn op jouw heerlijkheden. Denk bijv. aan vrienden, familie, buren of collega's. Maak er een gezellig moment van en vertel hier uiteraard bij dat er voor je gebak een donatie gevraagd zal worden, die ten goede komt aan Bake for Life. Hier kun je een uitnodiging downloaden:

Download hier gratis de uitnodiging voor jouw Benefiet Bak-actie

Uitnodiging Benefiet Bak Actie
gebak verkopen tijdens covid corona

Stap 2 b. Verkoop in tijden van Corona-maatregelen

Nu het ivm  veranderende coronamaatregelen niet altijd mogelijk is om (groepen) mensen bijeen te brengen in een kleine huiskamer, kun je ook andere manieren bedenken om mensen je te laten eten en te doneren voor Bake for Life. 

  • Maak mooie foto's van je gebak en veil dit gebak via een platform als Facebook of Marktplaats. Degene met het hoogte bod mag de taart bij je afhalen.
  • Inventariseer in je omgeving hoeveel mensen een gebak, luxe brunch of high tea willen hebben het weekend. Verkoop dit voor een bepaalde prijs p.p. en bezorg het aan de deur. Je kan er ook voor kiezen om te vragen wie een brunch of high tea weg wil geven aan een ander, nu in tijden van corona (denk aan kwetsbare mensen of  mensen in vitale beroepen, enz).
  • Deze bakkers gingen je voor! Laat je inspireren door deze creatieve thuisbakkers die een samenwerking aangingen met een lokale dierenwei, die bakten voor hun collega's of een marktkraam voor hun huis zetten. 
doneren aan goed doel met gebak

Stap 3. Doneer

Doneer de opbrengst van jouw actie aan Stichting ThuisbakkersPunt ov.v. benefiet bak-actie op Rek.nr.  NL86TRIO0379662698.

geld inzamelen door gebak verkopen

Stap 4. Overhandiging

Het totale bedrag van alle donaties wordt opgeteld bij het jaarbedrag overhandigd aan Bake for Life, en uiteraard bekend gemaakt via deze site. Lees meer over de overhandiging van 2021.

 

 

Heb je vragen, neem gerust contact op! En laat je inspireren door deze thuisbakkers die ondanks alle geldende coronaregels het voor elkaar kregen mee te doen met de Benefiet Bak-actie