Geraldine van Amélie bakt Taarten is één van onze thuisbakkers. Ze woont in Malden bij Nijmegen en heeft een Oekraïense buurvrouw: Oksana. De buurvrouwen delen een liefde voor koken en bakken en proeven graag van elkaars baksels. Toen de oorlog in de Oekraïne uitbrak, hebben de buren de handen ineen geslagen en een oorspronkelijk Oekraïens koekje uitgezocht voor een bakactie! Wil jij dit koekje ook bakken waarbij de opbrengst naar de slachtoffers gaat? Download dan onderaan deze pagina gratis het Bak Mee Voor Oekraine - Pakket!  

Oekraïense Honingkoekjes

Persoonlijk geraakt door de tragedie in het thuisland van Geraldines buren, en geïnspireerd op de actie ‘Cook for Ukraine’ uit het Verenigd Koninkrijk ontstond bij Geraldine de behoefte om ook iets te doen. Samen met Oksana ging ze op zoek naar een ècht Oekraïens koekje. Oksana vertaalde verschillende recepten en uiteindelijk kwamen ze uit op het honingkoekje. Geraldine ging aan de bak, Oksana en familie waren het proefpanel.  

Dit koekje is van oorsprong rond en ribbelig, maar speciaal voor deze bakactie is gekozen voor de vorm van een hart. Daarnaast zijn de ingrediënten voor het koekje ook hier in Nederland makkelijk verkrijgbaar. 

 

Samen eten verbindt

Samen eten is heel belangrijk in vele landen en culturen. Het verbindt mensen over de hele wereld. En die verbinding is op dit moment belangrijker dan ooit, met alle verschrikkelijke gebeurtenissen die er gaande zijn in Oekraïne. Door nu Oekraïens te bakken halen we een klein stukje bakcultuur uit Oekraïne naar Nederland. En dragen we bij aan saamhorigheid en verbinding met elkaar. Zo laten we zien dat we Oekraïne steunen.

Sponsors en verkoop in Nederland

De koekjes worden ingepakt in zakjes met een blauw en geel lintje en verkocht per 8 stuks voor 2,50 euro. De gehele opbrengst wordt gedoneerd aan de Stichting Oekraïners in Nederland. En hoe mooi: Natuurwinkel Chili & Spruit.en Imkerij de Immenhof hebben deze actie gesponsord door speltmeel en honing te leveren èn verkopen de hongingkoekjes in hun winkels. Ook op de site van Amelie bakt taarten zijn de koekjes te bestellen. 

Bak ook voor Oekraïne!

ThuisbakkersPunt steunt deze actie en wil ook andere thuisbakkers helpen om in actie te komen. Wil jij ook deze koekjes bakken en verkopen voor Oekraïne? Download dan hier het Bak-Voor-Oekraïne Pakket, bestaande uit: 

 

  1. Het recept.

  2. Een printbare tekst met koekjesinfo om bij je koekjes toe te voegen.

  3. De poster die je voor je raam kunt ophangen of via social media kan verspreiden.

  4. Een aanpasbaar persbericht waarmee je de lokale pers kunt informeren over jouw bak-actie + een foto als je deze zelf nog niet hebt.

  5. Tips voor het vinden van een sponsor.

Contact

Kom je er niet uit of wil je juist jouw actie delen? Neem dan contact met ons op. Dit kan per mail of tag ons in jouw bericht op facebook of insta