Bake for life 'ons' goede doel

ThuisbakkersPunt is sociaal voor de buurt én de wereld. Dit artikel gaat over het 'sociaal voor de wereld'-gedeelte. Want, het goede doel waar ThuisbakkersPunt geld voor inzamelt is Bake For Life, een stichting die in Oeganda een aantal bakkersopleidingen heeft waar zij kansarme mensen opleiden tot bakker. Zodoende kunnen zij als bakker een bestaan kunnen opbouwen. In dit artikel lees je meer over hun mooie werk én wat ThuisbakkersPunt doet om hen te ondersteunen. 

Geld inzameling

ThuisbakkersPunt vraag een bijdrage van €15,- per jaar aan de thuisbakkers die bij ThuisbakkersPunt zijn aangesloten en dus op onze site te zien zijn. De helft hiervan komt ten goede aan bakkers in ontwikkelingslanden. Bake for life is de stichting waaraan dit geld geschonken wordt. Ook is er de Benefiet Bak-actie

Jaarlijks is er een cheque uitreiking waar alle aangesloten thuisbakkers, overige contacten en uiteraard een afvaardiging van Bake for Life worden uitgenodigd.. 

Over Bake for Life

Bake for Life is een Nederlandse stichting, opgericht in 1999, met liefde voor het vak en hart voor de kansarmen in Afrika. Zij geven kwetsbare mensen de mogelijkheid om via werk en opleiding te ontsnappen uit de armoede. Met de kennis van het bakkersvak krijgen zij een kans op een mooie(re) toekomst!

In Oeganda en Kenia zijn vijf bakkerijen gerealiseerd. Alle bakkerijen worden zelfstandig gerund door lokale organisaties. De mensen die in onze bakkerijen werken, zijn zeer divers. Zij zijn gehandicapt of wees, alleenstaande moeder of hebben door omstandigheden op jonge leeftijd school verlaten.

Lees de bakkersverhalen van de mensen van Bake for Life

Projecten

Naast vijf bakkerijen heeft Bake for Life de afgelopen jaren een aantal projecten opgestart:

  • In 2007 is Bake for Life gestart met een project dat gebaseerd is op basis van het microkrediet-principe, het BISS-project.
  • Het bomen-project is in 2011 van start gegaan en is ondertussen kostenbesparend en maakt de mensen milieubewust.
  • Met ‘Bake for Life College’ bieden we een volwaardige bakkerij-opleiding die ervoor moet zorgen dat Oegandezen niet alleen weten hoe ze een brood moeten bakken, maar ook kennis hebben over de werking van grondstoffen, kostprijsberekeningen, boekhouding en hygiëne.

Leuke links voor meer info: 

  • Check voor de missie, visie en doelstellingen de website
  • Volg Bake for Life via Facebook om op de hoogte te blijven.